Big Bang Theorie.

Door Wom op donderdag 13 december 2018 15:23 - Reacties (11)
Categorie: Ervaringen, Views: 4.457

Kauwgom kom je op de meest vreemde plaatsen tegen. Op scholen of bij bushaltes kun je dit taaie snoepgoed bij het standaardmeubilair rekenen, maar onder een tafel bij een vergaderzaal, voornamelijk gebruikt door duurbetaalde bestuurders, had ik dit niet direct verwacht. Toch staarde de kauwgom mij vol in het gezicht aan toen ik onder tafel moest duiken. Hoe ik daar terecht kwam? Een hopelijk verklarende uitleg volgt.

Tijdens mijn stage bij de lokale overheid was de millenniumbug een 'hot topic'. Toen ik bij de IT-afdeling terecht kwam, waren alle voorbereidingen voor 1 januari 2000 al vergevorderd. De benodigde aanpassingen zouden in een 'Big Bang' uitgevoerd gaan worden. Al het testwerk was gedaan, zodanig dat men vol vertrouwen het college van burgemeester en wethouders op de hoogte kon brengen van de plannen. Zij moesten immers hun goedkeuring geven voor al het geplande werk.

Chique meetingsroom, veel oud-burgemeesters in schilderij-vorm aan de muur en een mooie luchtfoto van de binnenstad achter de tafel waar het college zat. Daarvoor een IT-team met een braaf oplettende stagiair die misschien beter even voor de meeting naar het toilet was geweest. De beamer was de van veel te veel tekst voorziene Powerpoint aan het afvuren op het daarvoor bestemde doek. Alle ingrediënten aanwezig voor een positief resultaat dus.

Hoewel inmiddels al een flink eind richting de pensioengerechtigde leeftijd, was de IT-manager er van overtuigd dat hijzelf de presentatie moest uitvoeren. Niet tegengehouden door het feit dat hij geen letter aan het plan of de presentatie had bijgedragen. De directe aandacht van het voltallige college streelt het ego natuurlijk. Zeker de mogelijke complimenten achteraf moet je als IT-manager natuurlijk zelf in ontvangst nemen.

"Beste aanwezigen, graag vertel ik over onze plannen voor het voorkomen van enige problemen tijdens de jaarwisseling. De aanpak waar wij voor gekozen hebben is die van alles in één keer te doen: de zogenoemde gang-bang!".

Hoorde ik dat nu goed? Mijn ogen zochten de meetingsroom af naar de ogen van de andere leden van het IT-team. Ik zag geen merkbare verandering in hun gedrag. Ik moest het wel verkeerd verstaan hebben, toch?

Toch niet.

"Door het vele werk wat we vooraf kunnen doen, zal de gang-bang hopelijk soepel verlopen".

Weer zochten mijn ogen die van de andere teamleden. De blik van herkenning werd gevonden en toen was het hek van de dam. Met moeite zat bijna iedereen zijn lachen in te houden. Ikzelf ook nog mijn plas. Ik durfde niemand meer aan te kijken, bang om luid in het lachen uit te barsten. Na een paar proesten dook ik als een soort van laatste redmiddel onder tafel. Terwijl ik dit deed was het één van de wethouders die de IT-manager wist te corrigeren op zijn fout.

Het schaamrood stond deze man op de kaken, maar het schaamtegevoel maakte al snel plaats voor luidkeels lachen om de gehele situatie. De gespannen sfeer was totaal omgeslagen en nadat iedereen uitgelachen was kon de presentatie met succes worden afgerond. Het nieuwe jaar bracht amper tot geen problemen met zich mee en de presentaties die hier na plaatsvonden werden door de overige leden van het IT-team voor hun rekening genomen.

Wat blijft is de kleine glimlach op mijn gezicht als ik de woorden 'big bang' hoor. En dus ook de wetenschap dat je ook op onverwachte plaatsen kauwgom kunt tegenkomen.

Volgende: Waarom Schumacher bij Ferrari weg moest. 03-01 Waarom Schumacher bij Ferrari weg moest.
Volgende: Nat gaan op een examen. 06-'17 Nat gaan op een examen.

Reacties


Door Tweakers user DarkKnight, donderdag 13 december 2018 15:31

Erg leuk geschreven.
Ik zou zelfs zeggen: Jammer dat je maar eens per jaar deze schrijfsels met ons deelt.

Door Tweakers user Wom, donderdag 13 december 2018 17:19

DarkKnight schreef op donderdag 13 december 2018 @ 15:31:
Erg leuk geschreven.
Ik zou zelfs zeggen: Jammer dat je maar eens per jaar deze schrijfsels met ons deelt.
Leuk te lezen. Het moet maar net uitkomen dat ik tijd en inspiratie hen vrees ik ;)

Door Tweakers user sypie, donderdag 13 december 2018 21:48

365*24 uur en geen tijd voor een blogje? Of ben je zo inspiratieloos?

Dit leest in ieder geval lekker weg, bij het kijken van The Gang Big Bang.


Door Tweakers user Tiwazz, vrijdag 14 december 2018 09:02

Leuk geschreven!

Door Tweakers user Thedr, vrijdag 14 december 2018 10:06

Dank voor het delen van dit schrijfsel. Het heeft zojuist een flinke grijns op mijn tronie getoverd! :D

Door Tweakers user Laurensius88, vrijdag 14 december 2018 11:29

Haha heerlijke blog :) Mooi geschreven inderdaad! :D

Door Tweakers user LankHoar, vrijdag 14 december 2018 12:21

Leest lekker weg joh! Aan de tekst hoef je niets te veranderen, alleen aan de frequentie :+

Door Tweakers user Deurges, vrijdag 14 december 2018 13:00

Nice! Weer leuk om te lezen hoe mensen tegen iets aan kunnen lopen. Of bijna tegen kruipen!

Door Tweakers user SkyCloud, vrijdag 14 december 2018 16:57

Zo'n situaties zijn altijd leuk om verder te vertellen :*)


Bij ons in België heeft onze huidige federale minister van volksgezondheid (Maggie De Block) ook ooit dit woord verkeerdelijk gebruikt tijdens een interview in een nieuwsuitzending op TV...

Door Tweakers user downtime, zondag 16 december 2018 09:25

SkyCloud schreef op vrijdag 14 december 2018 @ 16:57:


Bij ons in België heeft onze huidige federale minister van volksgezondheid (Maggie De Block) ook ooit dit woord verkeerdelijk gebruikt tijdens een interview in een nieuwsuitzending op TV...
Tja, waar het hart vol van is, moet je maar denken.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)