De foute kersttrui.

Door Wom op donderdag 15 december 2016 11:42 - Reacties (12)
Categorie: Ervaringen, Views: 7.310

Het fenomeen van de foute kersttrui is inmiddels bij iedereen wel bekend. In deze periode zo voor kerst wordt je hier meermaals per dag mee geconfronteerd. Is het niet een advertentie op je Facebook dan is het wel een collega die zijn enthousiasme voor zijn nieuwe trui met kerstmotief niet kan verbergen.

Ikzelf waag mij er echter niet aan. Niet omdat ik mijzelf zo serieus neem, maar meer omdat ik al een negatieve ervaring heb met foute kleding. Dit is de schuld van een oud-collega met een papegaaien-overhemd.

De kantooromgevingen waar ik tot op heden gewerkt heb laten zich typeren als zeer vrij in de omgang. Casual kleding en een klassiek 'open-deuren-beleid'. Niet dat iedereen in korte broek en wifebeater door het kantoor liep, maar een spijkerbroek met t-shirt was geen vreemde verschijning. Dat er echter grenzen zijn bleek wel toen een collega een overhemd aan had waarop twee papegaaien op waren afgebeeld. Niveau van de befaamde wolvenshirts en truien, maar dan nog wat fouter.

Dit leverde reacties op van de collega's met de mededeling dat 'dit wel het meest foute overhemd ooit moest zijn'. De persoon zelf zag nadien ook wel in dat dit niet zijn meest stijlvolle kledingstuk was, maar hij lag er gelukkig ook niet direct wakker van. Dit was echter wel de aanzet van een idee wat uiteindelijk ook tot uitvoer kwam: de foute overhemdendag.

De gehele afdeling sprak af om de week er op zijn meest foute overhemd aan te doen. En dan niet alleen om te laten zien, maar ook om echt de gehele dag te dragen. Enthousiasme en voorpret genoeg, zoals je misschien wel kunt voorstellen. Zo kun het dus gebeuren dat een week later een kleine tien man op kantoor kwam opdraven, waarbij met enige terughoudendheid de jassen werden opgehangen.

De befaamde papegaaien waren weer te zien. Maar ditmaal konden ook diverse hawaiprints, kinderdesigns en zelfs veel te kleine en strakke overhemden worden gespot op de afdeling. Met genoegen keken we al uit naar de lunch, waarbij we benieuwd waren naar de reacties van het overige personeel in de kantine.

Nu was onze afdeling een beetje een vreemde eend in de bijt. Maar weinig mensen kwamen daar binnen en omdat het werk wat we deden niet direct lokaal impact had was niet iedereen een bekend gezicht. De momenten dat er dan toch iemand een afspraak zou maken en op de afdeling moest zijn zouden dus wel bekend moeten zijn. Met nadruk op zouden zijn.

Nog vol in de bewondering van de diverse foute overhemden kwam daar plots de personeelsdirecteur binnen. We kregen binnen de firma namelijk een nieuwe medewerker verantwoordelijk voor de IT. En deze persoon wilde zichzelf dus even persoonlijk komen voorstellen. Het schaamrood sprong direct op een groot aantal kaken. Hoe kon het toch zijn dat we juist nu bezoek op de afdeling kregen?

Dit werd dus een zeer ongemakkelijk moment. Met een combinatie van lacherigheid en schaamte werd er kennis gemaakt. Sommige collega's durfden niet op te gaan staan om de hand te schudden. Een overhemd wat maar tot je navel komt ziet er toch raar uit. Het laat zich raden dat dit direct de laatste keer was dat deze HR persoon op onze afdeling is geweest.

Overigens is er later iemand nog wel gaan vertellen wat de reden was achter de ongemakkelijke sfeer. Maar het is mij inmiddels wel duidelijk: geen foute kleding meer voor mij.

Volgende: Nat gaan op een examen. 06-'17 Nat gaan op een examen.
Volgende: Tankstationvermaak. 08-'15 Tankstationvermaak.

Reacties


Door Tweakers user Bugles1984, donderdag 15 december 2016 11:58

"Waar een mens zich mee kan bezighouden."

Humor op de afdeling altijd leuk vooral om anderen (buiten af) te laten blozen. }>

Door Tweakers user himlims_, donderdag 15 december 2016 11:59

geen foute kleding meer voor mij.
> zwak

zo iets moet toch prima kunnen - was productief dagje dus :+

Door Tweakers user rob079, donderdag 15 december 2016 12:34

Gewoon begroeten met iets als "je valt met je neus in de boter, welkom op foute overhemdendag.." en dan de persoon meteen geruststellen dat het geen wekelijks evenement is. Iemand met een beetje gevoel voor humor kan daar toch best mee omgaan?


Door Tweakers user Jogai, donderdag 15 december 2016 13:58

rob079 schreef op donderdag 15 december 2016 @ 12:34:
Gewoon begroeten met iets als "je valt met je neus in de boter, welkom op foute overhemdendag.." en dan de persoon meteen geruststellen dat het geen wekelijks evenement is. Iemand met een beetje gevoel voor humor kan daar toch best mee omgaan?
+1

Door boogie, donderdag 15 december 2016 14:03

Heb het ooit eens andersom gedaan;
samen met m'n collega, wij waren samen de ICT helpdesk, een dag in 3 delig pak gekomen, bij een kleinde organisatie(100 man) die toch best informeel was.

Die blikken :D

Iedereen voelde zich ineens 'under dressed' met die twee jonkies van de helpdesk die al in 3-delig pak liepen.

Door Tweakers user Ample Energy, donderdag 15 december 2016 14:33

Ik zou het lekker serieus aanpakken, zonder blikken of blozen. En terloops bij de koffie-automaat nog even vragen waarom hij zo vreemd gekleed is, want bij het sollicitatiegesprek had hij vast te horen gekregen wat de dresscode zou zijn. Tot morgen! :P

Wel weer een mooi verhaal. Zo hou je het wel uit op een kantoor.

Door Tweakers user bvsteyn, vrijdag 16 december 2016 08:15

Degene die wel zo'n trui bezitten kunnen vandaag in Rotterdam hun hart ophalen.. :+

Door Tweakers user Kliko, vrijdag 16 december 2016 09:21

Leuke blog!
Een kleine uitleg, en daarna veel lachen was misschien handiger geweest. :)

Door Tweakers user Harm_H, vrijdag 16 december 2016 10:51

Die nieuweling zal jullie niet snel vergeten (is een plus).

Gewoon mee doorgaan, vooral omdat het onschuldig is en niemand kwetst!

Verder is open kaart spelen niet zo'n drama hoor. Al die ego's nemen zichzelf veel te serieus, en als ik kijk hoeveel er daadwerkelijk wordt gerealiseerd dan is het meeste 'werk' in de wereld vrij nutteloos.

Door Tweakers user Red Boll, vrijdag 16 december 2016 23:04

bvsteyn schreef op vrijdag 16 december 2016 @ 08:15:
Degene die wel zo'n trui bezitten kunnen vandaag in Rotterdam hun hart ophalen.. :+
Helaas waren er niet veel op komen draven...

Door Tweakers user slowdive, zaterdag 17 december 2016 20:22

Hilarisch. Leuke blog 😁

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)