Auto's zijn beter dan helikopters.

Door Wom op donderdag 4 juni 2015 14:08 - Reacties (20)
Categorie: Ervaringen, Views: 5.770

De firma Nikko heeft in het verleden veel geld aan mij en mijn ouders verdiend met zijn radiografisch bestuurbare auto's. Ladingen met accu's en banden zijn er doorheen gegaan tijdens mijn jaren op de basisschool. Geholpen door een nabij gelegen (inmiddels ter ziele gegane) speciaalzaak waren speciale snelladers en grotere accu's binnen handbereik. De koning van het schoolplein was ik als het ware met mijn buggy, wat het snelste model van Nikko toentertijd op de markt was.

Dat mannen diep van binnen kinderen blijven is stiekem bij veel mensen wel bekend. Dat bleek ook wel toen ik op een kantoor kwam te werken waar de pauze vooral bestond om met kleine bestuurbare auto's een parcours door het kantoor af te leggen. De mannelijke collega's hadden ieder hun eigen autootje die zelfs in sommige gevallen gepimpd werden met stickers of andere tandwielen.

Toch bleek het inzetten van geld op de uitkomst niet zo verslavend dat we dit jaren aan een stuk konden volhouden. Vernieuwing is op zijn tijd nodig, waarna een advertentieblad uitkomst verschafte. Helikopters. Op afstand bestuurbare helikopters. Voorzien van een 'wapenfunctie' zodat je elkaar uit de lucht kon schieten. Meerdere jongensdromen konden met deze set vervuld worden.

Het duurde dan ook niet lang of er stond een man of tien rond een kartonnen doos verzameld. Teleurstelling was dan ook groot dat de helikopters eerst een half uur opgeladen moesten worden voordat ze de lucht in konden. Alsof je in volle staat van opwinding dat lekkere ding van inkoop eerst nog moet voorzien van 30 minuten voorspel. Geen man die daar zin in heeft.

De opwinding was dan ook groot toen de lampjes op de laders groen gingen branden. Dit ten teken dat de helikopters vliegklaar waren. Blij als een kind was ik dan ook dat een van de afstandsbedieningen in mijn bezit was, zodat ik een van de eerste was die de helikopter kon besturen. Net als bij dat lekkere ding van inkoop is als eerste mogen toch altijd fijner.

Met mijn vele ervaringen in mijn jeugd met de firma Nikko zouden deze helikopters toch ook geen probleem mogen zijn. En na een korte gewenningsperiode kon ik zowaar de helikopter in de lucht houden. Al snel ontstonden de eerste gevechten tussen de drie helikopters waarbij de spelregels 'on the fly' werden verzonnen en aangepast.

Toen kwam de vraag of de helikopters het buiten ook zouden doen. Overmoedig door mijn premature succes gooide ik een van de ramen open en stuurde de helikopter naar buiten. Dit is dan ook het laatste wat ik van de helikopter heb gezien.

De wind blies mijn kleine vliegende vriend zodra hij aan het kozijn kwam naar boven, direct het dak opwaaiende. Wat ik ook probeerde, dit onheil kon ik niet meer terugdraaien. Uiteraard heb ik nog geprobeerd het dak op te geraken om te zoeken, maar een combinatie van hangsloten, schaamte en dieptevrees zorgde er voor dat ik mijn verlies moest erkennen. Wetende dat mijn helikopter daar de rest van zijn tijd op het dak zou moeten doorbrengen.

Uiteraard werd dit incident met veel gelach ontvangen door de overige collega's. Uit eigen zak heb ik een vervanger gekocht die ik met geen vinger meer heb aangeraakt. In plaats van koning op het schoolplein was ik nu de pispaal op kantoor. Vandaar de eenvoudige conclusie: auto's zijn beter dan helikopters.

Volgende: Tankstationvermaak. 08-'15 Tankstationvermaak.
Volgende: Hoe mannen mannen ontmoeten. 05-'15 Hoe mannen mannen ontmoeten.

Reacties


Door Tweakers user Sorbo, donderdag 4 juni 2015 14:09

Dat bleek ook wel toen ik op een kantoor kwam te werken waar de pauze vooral bestond om met kleine bestuurbare auto's een parcours door het kantoor af te leggen. De mannelijke collega's hadden ieder hun eigen autootje die zelfs in sommige gevallen gepimpd werden met stickers of andere tandwielen.
En jullie hebben nog openstaande vacatures? :+

[Reactie gewijzigd op donderdag 4 juni 2015 14:10]


Door Tweakers user SeenD, donderdag 4 juni 2015 14:22

I agree auto's zijn beter dan helikopters, nu kan ik uw argument betrekken in mijn discussies.

Ik neem mijn hoed voor u af.

Door Tweakers user xleeuwx, donderdag 4 juni 2015 14:28

Ooit over nagedacht om met RC boten te gaan varen :)

Door Tweakers user Ample Energy, donderdag 4 juni 2015 14:35

Dit had ik niet op mijn werk moeten lezen :P Prachtig.

Door Tweakers user himlims_, donderdag 4 juni 2015 14:35

....klinkt goed, die werk druk :+

Door Tweakers user Wom, donderdag 4 juni 2015 14:37

Sorbo schreef op donderdag 04 juni 2015 @ 14:09:
[...]


En jullie hebben nog openstaande vacatures? :+
Helaas midden vorig jaar allemaal geoutsourced daar. ;(

Door Tweakers user Jogai, donderdag 4 juni 2015 16:26

Welk gebouw? Ik klim graag op het dak...

Door Tweakers user NepGangster, vrijdag 5 juni 2015 09:42

"
Alsof je in volle staat van opwinding dat lekkere ding van inkoop eerst nog moet voorzien van 30 minuten voorspel. Geen man die daar zin in heft
"

Hahahaha geweldig!

[Reactie gewijzigd op vrijdag 5 juni 2015 09:42]


Door Tweakers user riecardow93, vrijdag 5 juni 2015 12:10

Geweldig! Met een big smile gelezen :D

Door Tweakers user ProfPi, vrijdag 5 juni 2015 15:14

riecardow93 schreef op vrijdag 05 juni 2015 @ 12:10:
Geweldig! Met een big smile gelezen :D
Geweldig denigrerend en infantiel, ja.

Door Tweakers user MartijnAbel, vrijdag 5 juni 2015 15:31

Topstuk! Dank voor de glimlach op het gezicht van mijn collega's en mij :p

Door Tweakers user htn02, vrijdag 5 juni 2015 19:55

ProfPi schreef op vrijdag 05 juni 2015 @ 15:14:
[...]


Geweldig denigrerend en infantiel, ja.
u bent de desbetreffende dame van inkoop?

ik vond hem leuk :-)

Door Tweakers user PCSO, zaterdag 6 juni 2015 11:33

Prachtige blog _/-\o_

Door Tweakers user WhiteDog, zondag 7 juni 2015 02:39

xleeuwx schreef op donderdag 04 juni 2015 @ 14:28:
Ooit over nagedacht om met RC boten te gaan varen :)
Op open zee, heb je meteen een duikboot :P

Door Tweakers user Speedfightserv, maandag 8 juni 2015 09:53

nu willen we ook een linkje naar de helikopter :P

Door Tweakers user mgizmo, maandag 8 juni 2015 11:49

Even dacht ik een blog van coltrui te lezen. Beschouw dat als een groot compliment _/-\o_

Door Tweakers user CareFace, maandag 8 juni 2015 23:44

Kwam op deze blog uit door verveeld door te klikken, ben gebleven voor het amuserende verhaal :)

Door Mark, dinsdag 9 juni 2015 16:37

Met heel veel plezier gelezen :)

Door Tweakers user Spinner, woensdag 10 juni 2015 15:14

Hey, ik heb zo'n ding, van de Action, spotgoedkoop.
Maar 't vloog


Ja VLOOG ja, de eerste poging was meteen raak, een onzachte aanraking met het plafond.
En toen met een smak naar beneden voor een onzachte aanraking met de vloer.
Nu staat 't ding te pronken met 1 propellor op de boekenplank.

Auto's zijn beter inderdaad

Door Sjoede, donderdag 11 juni 2015 21:47

Het verhaal is qua stijl en taalgebruik nogal beperkt en wekt de indruk van een verkrampte poging tot humoristisch schrijven.

Als de schrijver slechts één maal zijn eigen schrijfsel had doorgelopen was hem zeker het pijnlijke salvo aan 'dan ook's opgevallen. Ik ben dan ook kort daarna gestopt met verder lezen.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)

Voer de code van onderstaand anti-spam plaatje in: